Podstawowy zakres usług:
-
Dobrych Praktyk Higienicznych [GHP].
-
Dobrych Praktyk Produkcyjnych [GMP].
-
Systemu analizy zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli [HACCP].
-
ISO 22000:2005 – system zarządzania bezpieczeństwem żywności.
-
PN-EN ISO 9001:2009 – systemy zarządzania jakością.
-
PN-EN ISO 14001:2005 – systemy zarządzania środowiskowego.
Rozszerzony zakres usług:
-
Prowadzenie audytów wewnętrznych na zlecenie.
-
Audyty dostawców i odbiorców.
-
Szkolenia wewnętrzne dla pracowników zakładu.
-
Weryfikację i poprawy posiadanej dokumentacji.
-
Aktualizacje systemów jakości.
-
Dostosowywanie opracowanych systemów do nowych wymagań (np. system HACCP wdrożony w oparciu o normę DS 3027 do nowych wymagań normy ISO 22000:2005).
-
Opracowanie etykiet i oznakowanie produktów spożywczych
-
Pomoc w ustalaniu koncepcji projektu technologicznego zakładu spożywczego.
-
Kompleksowe przygotowanie firmy do certyfikacji.
Skip to content