Higiena żywienia

Podstawowy zakres usług:
  • Dobrych Praktyk Higienicznych [GHP].
  • Dobrych Praktyk Produkcyjnych [GMP].
  • Systemu analizy zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli [HACCP].
  • ISO 22000:2005 – system zarządzania bezpieczeństwem żywności.
  • PN-EN ISO 9001:2009 – systemy zarządzania jakością.
  • PN-EN ISO 14001:2005 – systemy zarządzania środowiskowego.
Rozszerzony zakres usług:
  • Prowadzenie audytów wewnętrznych na zlecenie.
  • Audyty dostawców i odbiorców.
  • Szkolenia wewnętrzne dla pracowników zakładu.
  • Weryfikację i poprawy posiadanej dokumentacji.
  • Aktualizacje systemów jakości.
  • Dostosowywanie opracowanych systemów do nowych wymagań (np. system HACCP wdrożony w oparciu o normę DS 3027 do nowych wymagań normy ISO 22000:2005).
  • Opracowanie etykiet i oznakowanie produktów spożywczych
  • Pomoc w ustalaniu koncepcji projektu technologicznego zakładu spożywczego.
  • Kompleksowe przygotowanie firmy do certyfikacji.